©Júlia Guasch

El festival

Des de la Fundació Privada Joan Bosch, titular de l’Escola Universitària ERAM, engeguem aquest projecte concebut com una aportació a l’ecosistema cultural gironí. Una iniciativa que es presenta com un efecte natural en l’evolució dels objectius i trajectòria d’aquesta fundació, centrada en la recerca, qualificació i professionalització en els àmbits de la cultura visual i escènica.

El Festival Z és una mostra d’arts en viu d’espectacles creats per i per a joves. Però també un espai de diàleg professional que fomenta la reflexió al voltant de la creació jove i que neix amb la voluntat de contribuir a la visibilització i a la professionalització de creadores i creadors escènics de menys de 30 anys.

Espai

El Canal – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona

El Canal – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona forma part de la Factoria Cultural Coma Cros, un espai que ajunta diverses institucions culturals i educatives. El Canal és un centre nacional de producció i creació d’arts escèniques que formen part de la xarxa de centres públics, situat a Salt, Girona.

L’equipament està prenent una nova direcció artística centrada en l’acompanyament a companyies i persones creadores, promovent així un espai per a residències artístiques, mostres de work in progres i altres activitats vinculades a les arts escèniques.

Espai

Teatre Municipal de Girona

El Teatre Municipal de Girona el trobem situat a l’interior del mateix Ajuntament, davant la Plaça del Vi. El teatre segueix el model a la italiana, amb l’escenari a un extrem i la planta de ferradura. Compta amb dos pisos i un total de 778 localitats.

Amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques a tots els públics, la programació és plural i de qualitat, amb espectacles de teatre, dansa, circ, música i òpera, a més de cursos i conferències.

Espai

Centre Cívic de Sant Narcís

El teatre del Centre Cívic de Sant Narcís, una sala cálida i adaptable, és un espai ideal per acollir la tipologia d’espectacles que proposa el festival que, en la seva majoria, són de petit / mig format. Aquesta col·laboració busca posar en contacte veus joves amb col·lectius i associacions d’aquest barri, obrir-nos a nous públics i donar l’oportunitat de donar a conèixer el centre la nostra comunitat.

Espai

Escola Universitària de les Arts – ERAM

L’Escola Universitària de les Arts – ERAM, es troba a la Factoria Cultural La Coma Cros, a Salt, on s’imparteixen el grau en comunicació audiovisual i multimèdia, el grau en moda i el grau en arts escèniques.

Els diferents espais de l’ERAM fan d’aquesta escola universitària un molt bon aliat per desenvolupar diferents activitats del festival.

D’altra banda, les aules de l’ERAM s’ofereixen també a les companyies residents. Són espais molt adequats per acollir processos creatius, dotats tècnicament i a tocar de l’equip de gestió del festival.Espai

Casa Marès

Casa Marès és una masia situada al Pla de l’Estany. En aquest indret rodejat de natura s’hi duran a terme les darreres activitats del festival: un dinar i la programació de 4 peces breus (format micro teatre) proposades pel festival píndoles i pensades per a dialogar amb un entorn no urbà. 

Amb el suport de:

Mitjans col·laboradors:

Patrocinadors: