©Júlia Guasch

El festival

Des de la Fundació Privada Joan Bosch, titular de l’Escola Universitària ERAM, vam arrencar aquest projecte concebut com una aportació a l’ecosistema cultural gironí. Una iniciativa que es presenta com un efecte natural en l’evolució dels objectius i trajectòria d’aquesta fundació, centrada en la recerca, qualificació i professionalització en els àmbits de la cultura visual i escènica.

El Festival Z és una mostra d’arts en viu d’espectacles creats per i per a joves. I, alhora, és un espai de diàleg professional que promou la reflexió sobre la creació jove i que neix amb la voluntat de contribuir en la visibilització i la professionalització de creadores i creadors escènics de menys de 30 anys i residents a Catalunya.

Espai

El Canal – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona

El Canal és un Centre de Creació d’Arts Escèniques especialitzat en les arts vives i amb una mirada centrada en la comunitat d’artistes vinculats a la vida cultural gironina i saltenca. Situat a La Factoria Cultural Coma Cros de Salt, el centre es posa al servei de la  comunitat professional i escènica local i global per acollir tota classe de formes artístiques, disciplines creatives, pràctiques experiencials i processos experimentals.

El Canal vol ser un espai d’intercanvi entre professionals i artistes i un lloc de trobada per a la multiplicitat de perfils artístics i de disciplines del món escènic, posant una atenció especial a la dramatúrgia i al circ.Sempre des d’una consciència social local, el centre es mou pel treball en xarxa amb altres entitats del sector i del territori i aspira a convertir-se en un equipament de referència del nord de Catalunya i del sud d’Europa.

Espai

Teatre Municipal de Girona

El Teatre Municipal de Girona és un dels principals equipaments culturals de la ciutat de Girona. Es troba a la Plaça del Vi, al costat de l’Ajuntament. El teatre té un estil italià, amb l’escenari a un extrem i la planta de ferradura. Té dos pisos i un total de 778 localitats.

Per tal d’apropar les arts escèniques a tots els públics, disposa d’una programació  estable, plural i de qualitat que inclou espectacles de teatre, dansa, circ, música i òpera, així com cursos i conferències.

Espai

Centre Cívic de Sant Narcís

El Centre Cívic Sant Narcís és un equipament municipal plenament consolidat al barri de Sant Narcís de Girona i amb una projecció destacada cap a la resta de la ciutat gràcies a la seva localització, la diversitat d’espais de què disposa i una programació extensa i variada, promoguda cada vegada més a partir de la iniciativa social i cultural.

El teatre del Centre Cívic de Sant Narcís és la sala amb més cabuda del centre i també el més polivalent. El seu aforament depèn del format de l’activitat que s’hi dugui a terme. Si es fa ús de les grades permet un aforament de 112 persones però sense grades i a peu dret l’aforament és de fins a 400 persones. L’espai inclou una platea, escenari, cabina tècnica, equipament audiovisual i de so i llums.

Espai

Escola Universitària de les Arts – ERAM

Ubicada a La Factoria Cultural Coma Cros de Salt, l’Escola Universitària ERAM és una escola adscrita a la Universitat de Girona, que imparteix tres graus oficials centrats en la creació escènica i audiovisual. Les aules pràctiques de l’ERAM són espais molts adequats per acollir processos creatius, dotats tècnicament i a tocar de l’equip de gestió del Festival Z.Espai

Casa Marès (Pujals dels Cavallers)

Casa Marès és un mas ubicat al bosc de Pujals dels Cavallers, al Pla de l’Estany. El mas, construït el 1823, va ser reformat el 1991 conservant l’estructura original. 

Amb el suport de: