Artistes

Festival Z > Artistes

La tipologia d’espectacles programats al Festival Z respon a dues característiques bàsiques.

Primer, el Festival Z neix amb la voluntat de contribuir a la visibilització i professionalització de creadores i creadors escènics de menys de 30 anys i residents a Catalunya. És per això que som una mostra d’arts en viu d’espectacles escrits, dirigits o coreografiats per persones de menys de trenta anys.

Segon, busquem produccions d’arts en viu, pràctiques o processos escènics dins i fora de classificacions disciplinàries clàssiques i de petit format.

COM PARTICIPAR?
3 MODALITATS DE PARTICIPACIÓ FESTIVAL Z 2022

Podeu enviar la informació del vostre espectacle a artistes@festivalz.org indicant a l’assumpte del correu electrònic la modalitat de participació. Aquesta convocatòria romandrà oberta des del 18 d’octubre de 2021 fins el 16 de gener de 2022.

Modalitat 1 – Exhibició

Artistes o companyies amb espectacles estrenats abans del Juliol de 2022.

Modalitat 2 – Residència creativa i mostra en públic del procés.

Artistes o companyies amb espectacle en fase de producció.

Cadascuna de les companyies seleccionades durà a terme una residència creativa d’un mes màxim de durada entre els mesos d’abril i juny de 2022 i comptarà amb l’acompanyament artístic, logístic i administratiu de l’equip de gestió del festival en funció de les necessitats de cada projecte / artista. Aquests projectes s’escenificaran durant els dies del festival com a treballs en procés.

Modalitat 3 – Presentació de projectes en fase de pre-producció

Aquesta modalitat s’adreça a artistes o companyies amb espectacle en fase de pre-producció. Aquets projectes embrionaris es presentaran en el en marc de les trobades professionals organitzades pel festival.

SELECCIÓ DE PROPOSTES

La programació artística del festival es gesta en dues etapes i a partir del treball de dos equips: la comissió de pre-selecció i el comitè de direcció artística.

Després del període obert de presentació de propostes, una comissió formada per joves professionals de la gestió cultural així com per artistes de menys de 30 anys du a terme una pre-selecció de 30 projectes / artistes (10 projectes per modalitat).

A partir d’aquí, el comitè de direcció artística del festival acaba de decidir els projectes finals que formaran part de cada edició en cadascuna de les 3 modalitats ofertades.

L’any 2022, el comitè de direcció artística del festival estarà format per Xicu Masó, Sílvia Escuder, Eduard Molner, Isidre Hernández, Xavier Díaz i Elena Carmona.

IMPORTANT: L’organització es posarà en contacte amb els equips que hagin presentat proposta de participació abans del 15 de març de 2022 per a comunicar la seva decisió.

 

Jurat júnior: Pat Ruano, Laura Pujol, Marta Ribas, Daniel Trujillo, Alba García i Agnès Chiva.

Jurat sènior: Elena Carmona, Xavier Díaz, Eduard Molner, Sílvia Escuder i Isidre Hernandez

Envia la teva proposta de participació al FESTIVAL Z


Inscriure’m

Contacte

info@festivalz.org

Social