8 juliol 2023 , 12:00 Sala d’acabats (Centre d’arts escèniques - El Canal) Gratuït

Reservar entrades

Tot i ser gratuïta, cal reservar entrada per aquesta activitat
Aquesta entrada inclou dues activitats plantejades com a pack. Danceoke feat Laura Alcalà + Cercle de debat i reflexió II

Activitat accessible: els Cercles de Debat i Reflexió comptaran amb interpretació en llengua de signes catalana.

Sinopsi: 

El punt de partida d’aquest segon Cercle de Debat i Reflexió és la creació escènica des d’una òptica LGTBIQ+. Per a fer-ho, convidem a persones del col·lectiu que articulen el seu discurs escènic des d’aquesta identitat. 

Reflexionarem sobre com ens representen i representem en la ficció; sobre si la mirada LGTBIQ+ transforma i modifica altres dimensions dels processos creatius com els ritmes, les dinàmiques de treball o les relacions interpersonals i sobre d’altres qüestions com: existeix una creació lgtbiq+? Hauria d’existir? Quines diferències trobem dins del col·lectiu? Per què voldríem (o no) o hauríem (o no) les creadores escèniques LGTBIQ+ generar contingut des d’aquí? 

A més, aquest cercle de debat comptarà amb la participació del director d’orquestra, musicòleg i tarotista Lluís Solé. Amb la seva presència, a través de la lectura de les cartes del tarot, volem activar la conversa des de llocs nous i inesperats.

Ponents: 

Laura Vila Kremer Activista intersex i professional de les arts escèniques dins del Col·lectiu que no salga de aquí.

Amb aquest col·lectiu van estrenar el 2019 la peça Que no salga de aquí i el passat 2022 ho van fer amb Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig (Premi de la crítica Noves Tendències 2022, Premi Max a Millor Autoria i Premi Max a Millor Actriu). Les dues peces que neixen de la voluntat de crear noves representacions entorn a les intersexualitats.

Manoly Rubio Professional del sector tècnic de les arts escèniques des d’un vessant artístic.

Dissenya, programa i construeix el que anomena escenografia lumínica a partir de videoprojeccions, il·luminació convencional, circuiteria LED feta a mida o construcció escenogràfica. Des del 2019, ha desenvolupat diverses escenografies i dissenys lumínics i escènics. Recentment, ha sigut guardonada amb el Premi de la crítica a Millor Il·luminació per la peça Una imagen interior (El Conde de Torrefiel, 2023). 

Fran Puche Graduat en Arts Escèniques per l’Escola Universitària ERAM (UdG).

Actualment, exerceix com a docent de teatre al Centre de formació teatral El Galliner. L’any 2022 escriu i interpreta la seva primera peça teatral Mujeres de paja. Darrerament, amb la Cia. Didascàlia Teatre ha participat com a ajudant de direcció a l’obra Despertar i com a codirector a la peça Obra completa.