7 juliol 2023 , 12:15 Sala d’acabats (Centre d’arts escèniques - El Canal) Gratuït

Reservar entrades

Tot i ser gratuïta, cal reservar entrada per aquesta activitat

Sinopsi: 

La poca presència de cossos no normatius a les escoles de teatre i, en conseqüència, la necessitat de veure més cossos polítics als escenaris que ajudin a canviar la visió de les nostres societats és el punt de partida d’aquest cercle de debat i reflexió.

Quants cossos diversos es graduen a les escoles superiors d’art dramàtic cada any? Són espais inclusius o reprodueixen patrons grassofòbics, capacitistes i excloents? Qui queda fora d’aquests centres formatius i, en conseqüència, més lluny de l’escena professional? Per què els cossos no normatius continuen sense estar representats a la indústria escènica o audiovisual catalana? Com és la carrera professional de les creadores amb diversitat funcional? Què passa amb els seus contractes de treball o els seus sous? Hi ha diferències en les condicions de treball de les persones en funció de les seves capacitats? Per què la indústria no és més valenta?

El cas és que potser ja sabem la resposta a moltes d’aquestes preguntes. Podríem començar dient, tirant un pèl de demagògia, que el mercat contemporani -basat en el neoliberalisme, el capacitisme i fórmules heteronormatives que eviten tot allò que tingui a veure amb la complexitat de qui som com a éssers humans, i del complex món en què vivim- sembla destinat a perpetuar-se. Però, què en pensen les nostres convidades?

Ponents: 

Quim Lisorgas Actor.

S’ha format a l’escola Eòlia de Barcelona dins del programa Teatre sense límits. Denuncia públicament la dificultat d’accedir a estudis superiors d’arts escèniques sense titulació d’ESO. Ha participat en diverses sèries de TV3 com La Riera o Com si fos ahir, així com a la pel·lícula Requisits per ser una persona normal (de Leticia Dolera) i ha estrenat la seva primera peça teatral Entre tu i jo no en fem un (Teatre Eòlia, 2022).

Mercè Badia Estudiant d’Arts Escèniques a l’Escola Universitària ERAM (UdG).

Paral·lelament, s’està formant en cant líric al Conservatori Isaac Albéniz de Girona. Té interès per les arts escèniques tant des d’un vessant pràctic com teòric, alhora que es presenta com una persona inquieta i activa davant les problemàtiques i injustícies socials i polítiques. Actualment, està participant com a intèrpret en la producció Una putrefacció feta necrosi que reflexiona sobre el gènere des d’una mirada queer.

Andrea Perez Artista multidisciplinària amb diversitat visual i auditiva.

Comença centrant-se en el món de les arts plàstiques per posteriorment endinsar-se en l’àmbit de la performance. Actualment, participa també en l’àmbit de les arts escèniques, concretament en teatre social.