8 juliol 2022 , 12:00 El Canal - Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona Gratis

COMPRAR ENTRADES

Descripció: 

Hi ha una essència pròpia de l’ésser humà? Què ens diferencia de les màquines? Són imprescindibles els sentiments i les emocions dels i les intèrprets per tal que una obra estigui “viva”? En el ritual del teatre, fins a quin punt és necessària la interacció del públic amb els cossos i els sentiments dels i les artistes?

El primer cercle es centrarà en les possibilitats d’una escena posthumana a partir de conceptes claus com ara el d’intel·ligència artificial, metavers, presència, virtualitat o rituals nous. Reflexionarem sobre diverses qüestions, com per exemple, si existeix una essència pròpia de l’ésser humà, sobre les possibilitats creatives de les relacions entre persones i màquines, sobre la capacitat de les IA per a emocionar-nos o sobre les oportunitats que ofereixen els metaversos tant a les persones professionals de les arts escèniques com al públics actuals i futurs. 

Ponents: 

Carlos Martorell

Músic i director d’Acte de Fe, una exploració de la relació de l’ésser humà amb la tecnologia i la religió que incorpora música generada en directe per una intel·ligència artificial.

Marc Padró

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2013) i Màster Universitari en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra (2015). Forma part d’ESTAMPA, un col·lectiu artístic i estudi professional on participa en el desenvolupament de projectes hipermèdia així com en projectes de recerca artística en l’àmbit dels entorns digitals. En projectes recents, el col·lectiu realitza una exploració crítica i creativa de diverses tecnologies d’intel·ligència artificial.

Helena Córdoba

També coneguda com a Messcellany, es una directora artística multidisciplinar especialitzada en art i tecnologia multimèdia y coreografia. Dirigeix FUSE, companyia que va fundar arrel de la creació de la peça Parallels, format per dansa contemporània que interactua amb videomapping. Actualment, treballa i col·labora per a nombroses companyies escèniques i institucions de Catalunya (IDEAL o Ballet Contemporani de Catalunya) i la resta del territori espanyol, i la seva feina s’està expandint a projectes multidisciplinaris de caràcter europeu.

 

Si hi vols assistir com a professional, omple el formulari que trobaràs a la pàgina “Professionals”.