8 juliol 2022 , 19:00 Auditori de La Mercè 6 €

COMPRAR ENTRADES

Assaig obert

Sinopsi: 

Berenguera és una peça que es va plantejar com si fos una conferència. En aquesta conferència es presenta la investigació històrica feta sobre la poeta catalana Berenguera de Vilamur. Va néixer l’any 1098, va formar part de la cort de Ramon Berenguer IV i té una biografia marcada per poesies de caràcter lèsbic i patriòtic. Ara bé, la qüestió és: d’on han tret aquest personatge històric les persones creadores de la peça i com han documentat aquesta troballa que ara comparteixen amb nosaltres?

Gerard Franch i Maria Jover han fet una residència a El Canal – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona per a poder aprofundir i construir aquest artefacte escènic que gira al voltant de la història de Berenguera. Amb aquesta peça volen que el públic sigui partícip des d’un bon principi, convidant a reflexionar sobre el que estan veient i escoltant, i qüestionant la veritat sobre el relat de la història que ens han explicat sempre.

 

Durada: 30 min (aprox.)

Idioma: català

Recomanat a partir dels 12 anys

 

Fitxa artística:

Creació, direcció i dramatúrgia: Gerard Franch i Maria Jover

Tècnic: Roger Sanjaume

Historiador: Eduard Mas